نوع تجزیه و تحلیل نسبت

ساخت وبلاگ

ratio analysis types

تعریف تجزیه و تحلیل نسبت

تجزیه و تحلیل نسبت را می توان به عنوان فرایند تعیین نسبت های مالی که برای نشان دادن عملکرد مالی مداوم یک شرکت با استفاده از چند نوع نسبت مانند نقدینگی ، سودآوری ، فعالیت ، بدهی ، بازار ، فروش ، بهره وری و نسبت پوشش تعریف شده تعریف کرد. و چند نمونه از چنین نسبت ها عبارتند از: بازگشت سهام ، نسبت فعلی ، نسبت سریع ، نسبت پرداخت سود سهام ، نسبت بدهی سهام و غیره.

تجزیه و تحلیل نسبت فرایندی است که برای محاسبه نسبت های مالی یا به عبارت دیگر ، به منظور ارزیابی بهزیستی مالی یک شرکت استفاده می شود. مقادیر مورد استفاده برای محاسبه نسبت های مالی یک شرکت از صورتهای مالی همان شرکت استخراج می شود.

انواع تجزیه و تحلیل نسبت

انواع نسبت ها در زیر آورده شده است:

دانلود ارزش گذاری شرکت ، بانکداری سرمایه گذاری ، حسابداری ، ماشین حساب CFA و دیگران

250+ دوره آنلاین |40+ پروژه |1000+ ساعت |گواهینامه های قابل تأیید |Access Lifetime 4. 9 (84،083 رتبه بندی)

1. نسبت نقدینگی

این نوع نسبت به اندازه گیری توانایی یک شرکت در مراقبت از تعهدات بدهی کوتاه مدت خود کمک می کند. نسبت نقدینگی بالاتر بیانگر این است که این شرکت از نظر پول نقد بسیار غنی است.

انواع نسبت نقدینگی عبارتند از: -

1. نسبت فعلی: نسبت فعلی نسبت بین دارایی های فعلی و بدهی های فعلی یک شرکت است. نسبت فعلی برای نشان دادن نقدینگی یک سازمان در توانایی انجام تعهدات بدهی خود در دوازده ماه آینده استفاده می شود. نسبت فعلی بالاتر نشان می دهد که این سازمان بسیار قادر به بازپرداخت تعهدات بدهی کوتاه مدت خود است.

نسبت فعلی = دارایی های فعلی / بدهی های جاری

2. نسبت سریع: از نسبت سریع برای تعیین اطلاعات مربوط به توانایی یک شرکت در پرداخت بدهی های فعلی خود به صورت فوری استفاده می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت سریع

نسبت سریع = (معادل های نقدی و نقدی + اوراق بهادار قابل فروش + حساب های دریافتنی) / بدهی های جاری

2. نسبت سودآوری

این نوع نسبت به اندازه گیری توانایی یک شرکت در کسب سود کافی کمک می کند.

انواع نسبت سودآوری عبارتند از: -

1. نسبت سود ناخالص: نسبت سود ناخالص به منظور نشان دادن سود عملیاتی یک سازمان پس از انجام تنظیمات لازم مربوط به COGS یا هزینه کالاهای فروخته شده محاسبه می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت سود ناخالص

2. نسبت سود خالص: نسبت سود خالص به منظور تعیین سودآوری کلی یک سازمان پس از کاهش هزینه های نقدی و غیر نقدی محاسبه می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت سود خالص

3. نسبت سود عملیاتی: نسبت سود عملیاتی برای تعیین صداقت یک سازمان و توانایی مالی آن در بازپرداخت کلیه تعهدات بدهی کوتاه مدت و بلند مدت استفاده می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت سود عملیاتی

4- بازده سرمایه شاغل (ROCE): از بازده سرمایه شاغل برای تعیین سودآوری یک سازمان با توجه به سرمایه ای که در تجارت سرمایه گذاری می شود استفاده می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه ROCE:

3. نسبت پرداخت بدهی

نسبت های پرداخت بدهی را می توان به عنوان نوعی نسبت تعریف کرد که برای ارزیابی اینکه آیا یک شرکت حلال است و به خوبی قادر به پرداخت تعهدات بدهی خود است یا خیر ، تعریف می شود.

انواع نسبت های بدهی عبارتند از: -

1. نسبت عدالت بدهی: نسبت بدهی برابر می تواند به عنوان نسبت بین صندوق کل بدهی و سهامداران تعریف شود. از نسبت بدهی سهام برای محاسبه اهرم یک سازمان استفاده می شود. نسبت بدهی برای یک سازمان 2: 1 است.

فرمول نسبت بدهی برابر است

2. نسبت پوشش علاقه: نسبت پوشش بهره برای تعیین پرداخت بدهی یک سازمان در زمان نزدیک و همچنین چند بار سود حاصل از آن سازمان قادر به جذب هزینه های مربوط به بهره خود است.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت پوشش مورد علاقه

4- نسبت گردش مالی

از نسبت گردش مالی برای تعیین چگونگی استفاده از دارایی های مالی و بدهی های یک سازمان به منظور تولید درآمدها استفاده شده است.

انواع نسبت گردش مالی عبارتند از: -

1. نسبت گردش مالی دارایی های ثابت: نسبت گردش مالی دارایی های ثابت برای تعیین کارآیی یک سازمان در استفاده از دارایی های ثابت خود به منظور تولید درآمدها استفاده می شود.

فرمول مورد استفاده برای تعیین نسبت گردش دارایی ثابت

2. نسبت گردش مالی موجودی: از نسبت گردش مالی موجودی برای تعیین سرعت یک شرکت در تبدیل موجودی های خود به فروش استفاده می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت گردش مالی موجودی

3. نسبت گردش مالی دریافتنی: از نسبت گردش مالی دریافتنی برای تعیین کارآیی یک سازمان در جمع آوری یا تحقق مطالبات حساب آن استفاده می شود.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت گردش مالی دریافتنی

5. نسبت درآمد

نسبت درآمد به منظور تعیین بازده هایی که یک سازمان برای سرمایه گذاران خود ایجاد می کند ، استفاده می شود.

انواع نسبت درآمد عبارتند از: -

1. نسبت سود سود: نسبت P/E نشانگر ظرفیت سودآوری شرکت است.

فرمول مورد استفاده برای محاسبه نسبت سود سود:

2. درآمد هر سهم (EPS): EPS درآمد یک دارنده سهام را بر اساس هر سهم نشان می دهد.

فرمول مورد استفاده برای EPS:

نتیجه گیری - انواع تجزیه و تحلیل نسبت

تجزیه و تحلیل نسبت چارچوب تجزیه و تحلیل مالی را ارائه می دهد. تجزیه و تحلیل نسبت نیز توسط خوانندگان صورتهای مالی برای به دست آوردن درک بهتر از بهزیستی یک شرکت استفاده می شود. چند نوع اساسی از نسبت های مورد استفاده در تجزیه و تحلیل نسبت عبارتند از: نسبت سودآوری ، نسبت بدهی یا اهرم ، نسبت فعالیت یا نسبت کارایی ، نسبت نقدینگی ، نسبت های پرداخت ، نسبت سود ، نسبت گردش مالی و نسبت بازار.

مقالات توصیه شده

این یک راهنما برای انواع تجزیه و تحلیل نسبت است. در اینجا ما در مورد مقدمه و نوع تجزیه و تحلیل نسبت بحث می کنیم که شامل نقدینگی ، سودآوری ، نسبت پرداخت بدهی و غیره است. همچنین ممکن است برای یادگیری بیشتر به مقاله های زیر مراجعه کنید -

آموزش ارزیابی تجارت (16 دوره) 16 دوره آنلاین |80+ ساعت |گواهی قابل تأیید تکمیل |دسترسی به طول عمر 4. 5

فارکس های ایرانی...
ما را در سایت فارکس های ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شبنم خلیلی بازدید : 67 تاريخ : شنبه 5 فروردين 1402 ساعت: 7:27